Wat heb je nodig?
- 200 gram zoete aardappel
- 60 gram volkorenmeel
- 40 gram havermout
- 40 gram cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
- 3 el agavesiroop
- 2 eieren
- 12 dadels
- 1 tl vanille extract
- 3 el kokosolie
- 75 ml kokos/amandelmelk alpro
- 2 theelepels oploskoffie
- mespuntje zout
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Verwijder de pitten uit de dadels en laat de dadels voor 15 minuten weken in warm water.
3. Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de zoete aardappel voor ongeveer 20 minuten.
4. Giet de aardappels af.
5. Maal de havermout, volkorenmeel, cacaopoeder, bakpoeder, oploskoffie en zout fijn met een staafmixer.
6. Roer door de droge ingrediënten de kokos amandelmelk, gesmolten kokosolie, agave siroop en vanille extract
7. Mix de dadels, eieren en zoete aardappels tot moes met een staafmixer.
8. Giet dit mengsel bij de rest van de ingrediënten en meng het geheel met een vork door elkaar.
9. Schep nu het beslag in een met bakpapier bekleedde bakplaat.
10. Bak de brownie voor ongeveer 45 minuten af in de oven.
11. Blijf na de 40 minuten goed opletten, iedere oven is anders. Het kan zijn dat jouw oven er iets korter of juist langer over doet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten