Pagina's

zaterdag 11 oktober 2014

Spelt cakejes

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en gemakkelijke recepten. En ik zag in mijn voorraadkast nog een pot met spelt meel liggen. Nou vond ik toch dat het tijd werd om eens wat te doen met dat pot spelt meel. Zo gezegd zo gedaan, met wat zoeken op internet en bakken waren de spelt cakejes klaar voor ik het wist. En man o man mijn zin in zoetigheid is weer gekalmeerd (voor even dan he).


Wat heb je nodig?              (10 stuks)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml plantaardige melk (amandelmelk)
  • 3 dadels - zonder pit
  • 200 gram spelt meel
  • 1,5 theelepels bakpoeder
  • 2 handje vol frambozen (bevroren ook mogelijk
* je kan ook blauwe bessen gebruiken in plaats van frambozen

Gebruik een keukenmachine of staafmixer om de banaan, 2 eieren en 3 dadels te mixen. Pak een kom doe de spelt meel hier in en de bakpoeder, mix dit even door elkaar met een lepel. Vervolgens doe je je gemixte goedje bij de spelt meel en bakpoeder en hier voeg je ook de melk bij. Roer dit goed door met een lepel en als laats doe je de frambozen er door heen, en je beslag is klaar. Verdeel het beslag over de cake vormpjes. Doe ze in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten. Prik met een satéprikker in een cakeje. Als er niks aan de satéprikker blijft plakken zijn de cakejes klaar. 







2 opmerkingen:

  1. Op hoeveel graden moet een hete lucht oven?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met een hete lucht oven zal je de cakejes moeten bakken op 170 graden, houd ze wel een beetje in de gaten want per oven kan het meestal verschillen.

      Verwijderen