Wat heb je nodig?
- 150 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- 4 grote dadels
- 2 eetlepels kokosvet
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eieren
- 1/2 appel
- eetlepel koekkruiden
extra benodigdheden?
- cake vorm
- staafmixer of blender
1. Als eerst ga je de oven voorverwarmen op 180 graden.
2. Smelt het kokosvet tot olie in een kommetje in de magnetron.
3. Vervolgend ontpit je de dadels.
4. Mix in een blender of met een staafmixer de bananen, eieren en kokosolie tot beslag.
5. Voeg daarna de dadels, havermout en het bakpoeder toe. Blend nog een keer tot je een egaal beslag hebt.
6. Snijd de appel in dunne plakjes.
* Ik gebruik zelf een siliconen cakeblik waardoor ik geen bakpapier in het blik hoef te doen.
7. Giet het mengsel in de cakeblik.
8. Steek de schijfjes appel naast elkaar rechtop in het beslag.
9. Strooi er als laatst een eetlepel koekkruiden overheen.
10. Doe de cakevorm in de oven voor ongeveer 50 minuten.
11. En je cake is klaar! Smullen maar.
Ik hoop dat jullie net zo van de cake gaan genieten als dat ik dat heb gedaan.
Hmmm.. dat ziet er super lekker uit! Ga ik zeker proberen! Ik vind trouwens dat je altijd echt super mooie foto's maakt.
BeantwoordenVerwijderenDankje wel, dat vind ik echt ontzettend leuk om te horen! Ik probeer er echt wat moois van te maken. Want als het er lekker uitziet smaakt het ook gelijk beter. :)
VerwijderenIk vind je echt onwijs inspirerend! Wil je misschien een keer je workout routine delen ik ben namelijk super benieuwd.. :))
VerwijderenJa dat lijkt me ontzettend leuk! Welke routine zou je willen zien?
VerwijderenIk vind ze allemaal wel leuk om te zien :p maar ben vooral benieuwd naar legday!
BeantwoordenVerwijderenKomt helemaal goed :)
VerwijderenWat is hij goed gelukt!!:) En wat een heerlijke site heb je. Liefs, Bo
BeantwoordenVerwijderenIk zal iets fout doen blijkbaar, blik is nauwelijks gevuld en na het bakken 3 cm hoog. Smaakt nergens naar, met een gekke witte uitslag onderop de cake.
BeantwoordenVerwijderenIk zou eerlijk gezegd niet weten waar het fout is gegaan! Ben je niet perongeluk wat vergeten te gebruiken. Of heb je misschien niet goed geblend? De foto's zijn gemaakt van dit recept. Ik gebruik een siliconen cakeblik van de action (blauwe). Misschien helpt het om de havermout volgende keer van te voren te blenden tot meel.
BeantwoordenVerwijderenIk heb de cake net gemaakt, maar hij komt er heel kleverig uit. Het lijkt net alsof het niet gaar is. Ik moest de cake wel iets eerder uit de oven halen omdat de bovenkant aan het verbranden was. Wat kan ik hier aandoen of is het normaal dat hij zo kleverig is?
BeantwoordenVerwijderen