Pagina's

woensdag 22 april 2015

Healthy appelkoeken

Havermout trutje is back! Nadat ik heerlijke havermout muffins had gemaakt van banaan kwam het havermout trutje in me weer naar boven. Als grootte fan van appels en ik nog nooit een appel havermout recept had gemaakt, was het tijd om de keuken in te stappen en aan de slag te gaan. Om de appelkoeken een twist te geven heb ik wat amandelmeel gebruikt. In principe kan je het recept ook maken met alleen havermout (150g).



Wat heb je nodig?

  • 75 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 grote appels
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 eetlepel kokosbloesem suiker
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Vermaal de havermout tot meel met een staafmixer.
3. Mix de havermout meel, amandelmeel en kaneel samen met een vork.
4. Doe de gesmolten kokosolie, 2 eieren en eetlepel agave siroop bij de droge ingredienten en mix het samen.
5. Snijd de appels in stukje. En vul een pan met een laagje water.
6. Kook de appels op het vuur in het pannetje tot ze wat zachter zijn.
7. Haal de appels van het vuur en moes de appels met een staafmixer.
8. Doe een eetlepel kokosbloesem suiker bij de appelmoes en roer dit even goed door.
9. Voeg de appelmoes nu bij het andere beslag.
10. Bekleed een ovenschaal of brownie vorm met bakpapier. En giet het mengsel in het vorm.
11. Bak de appelkoeken in ongeveer 50 minuten af in de oven.
12. Laat het goed afkoelen en smullen maar!



Zijn jullie ook dol op appelkoeken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten