Pagina's

dinsdag 23 juni 2015

Spring rolls

Officieel is de zomer begonnen! De dagen worden warmer en helaas zitten hier ook regenachtige herfstdagen tussen. En om een ode te geven aan de lente dat wel lekker warm was gaan we Spring Rolls maken. Gezonde maar toch lekkere Vietnamese spring rolls. Met natuurlijk een hoop groente want we doen de groenteboer een lol en je moeder ook. En omdat Nederlanders zo dol zijn op pindasaus zijn deze spring rolls perfect te combineren met wat pindasaus. Soja saus mag natuurlijk ook!



Wat heb je nodig?
  • Rijstvellen (te koop bij de toko)
  • 1/2 komkomer
  • 1 geraspte wortels
  • Halve paprika
  • Glasnoedels
  • Dille
1. Als eerst ga je de glasnoedels koken in heet water voor 10 minuten.
2. Ondertussen ga je de wortel raspen, snijd je de komkommer en paprika in dunne plakjes.
3. Zet een pannetje op het vuur met wat kokosolie erin. Bak de paprika reepjes tot ze wat zachter zijn van structuur.
4. Vul een bord met warm water.
5. Pak een rijstvel en leg deze voorzichtig op het bord tot de rijstvel zacht is geworden.
6. Verplaats de rijstvel voorzichtig naar een ander bord.
7.  Nu ga je de rijstvel vullen met wat geraspte wortel, glasnoedels, komkommer en paprika.
8. Strooi wat dille en daarna ga je beginnen met vouwen.
9. Vouw de onderste randjes naar binnen. Daarna vouw je de rechterkant naar binnen en rol je de rijstvel.
10. En je spring rolls zijn klaar!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten